طريقة عمل السمك السنجارى


     
طريقة عمل السمك البورى السنجارى



المكوّنات
1 كيلو سمك بورى
رشه ملح
رشه كمون
3 ثمره ليمون
6 فصوص ثوم مفروم
4 ثمره طماطم مقطعه مكعبات
2 حبه فلفل رومى مقطع مكعبات
1 حزمه بقدونس مفروم
1 بصله صغيره حلقات
3 معالق كبار زيت
2 حبه جزر مبشور
الخطوات
اولا لازم ننظف السمك جيدا ونزيل منه اى عوالق ونغسلها بالملح  ونفتح السمكه من ظهرها مثل الكتاب المفتوح ونشيل راسها ثم نضعها على طبق مسطح
يتبل السمك بالليمون والكمون والثوم والملح ونتركه ساعه.
فى طبق اخر ضعى الطماطم المكعبات والفلفل والخضرا والجزر والبصل وحطى نقطه زيت ورشه ملح وكمون واخلطيهم ببعض.
احضرى صنيه تاخذ السمك وافرشى فيها ورق فويل وادهنيه زيت ورصى السمك فوقها وافتحيه وحطى بقلبه خليط الخضروات.
اخيرا رشى زيت وعصره ليمون وتكونى مقطعه ليمونه شرائح للتزين.
دخليها فرن 200
 15دقيقه و10 دقائق تحت الشوايا ياخذ لون ذهبى  وبالف هنا.

تعليقات