فراخ تكا

 فراخ تكا



طريقة عمل فراخ تكا.....
المقادير 
·      فرخة مقسمة إلى نصفين
·      كوب زبادى
·      ملعقة بابريكا كبيرة
·      نصف ليمونة
·      ٢ ملعقة خل كبيرة
·      ملعقة كمون صغيرة
·      ٢ ملعقة صلصة كبيرة
·      مياه بصل (نبشر البصلة ثم نعصرها بأيدينا ونستخلص منها المياه ونستخدمها)
·      ملعقة صغيرة ملح وفلفل اسود 
·   وقرفه وبهارات الفراخ    


طريقة عمل فراخ تكا
·      نغسل الفراخ جيداً ويتم نقعها فى مياه وملح وخل، ثم ننتشلها منهم ونتركها حتى تتصفى من المياه.

·      نقوم بعمل شقوق باستخدام السكينة فى الفراخ حتى تتشرب التتبيلة جيداً من كافة الاتجاهات.

·      نحضر بولة كبيرة ونضع فيها (كوب الزبادى، والبابريكا، ونصف الليمونة، والخل، والكمون، والصلصة، ومياه البصل، والملح، والفلفل، والقرفة، والبهارات، )، ونمزجهم جميعاً جيداً.

·      نضع الفراخ فى التتبيلة بحيث يتم تغليفها من كافة الجوانب والشقوق بها.

·      نضعها فى علبة مغلقة ونتركها فى الثلاجة لمدة ساعه الى ٣ ساعات 

·      نخرج الفراخ من الثلاجة قبل البدء فى تسويتها بنص ساعه 

·      يتم إشعال الفرن قبل وضع الفراخ به لتسويتها بربع ساعة على الأقل.

·      نقوم برص الفراخ على الشبكة الموجودة فى وسط الفرن.

·      نحضر قالب كبير ونضع فيه المياه المغلية والحبهان وورق اللورا، ونضعه أسفل الشبكة الموضوع عليها الفراخ مباشرة، حتى لا تتيبس أثناء التسوية، وتحصل على رائحة ونكهة التوابل الموجودة بالمياه.

·      يمكنك تقديمها مع الأرز بالخلطه  والمكسرات  وسلطة الطحينه 

تعليقات