اطباق رمضانيه بسيطه وسهله

الكانيلونى باللحمه المفرومه

من اسهل الوجبات اللذيذه والسهله لتحضير اجمل سفره فى رمضان 
الكانيلونى 
المكونات ....كوب دقيق ...كوب لبن ..وبيضه ....بيكنج بودر ...ملح.
فلفل اسود .....زيت نباتى 
وللحشو ...لحمه مفرومه وبصل وفلفل الوان 
            وجنبه موتزليلا وجبنه تركى مبشوره 
             واضافه حسب الرغبه ....المشروم وقطع الطماطم 
الطريقه ......يوضع الدقيق والبيكنج بودر على اللبن ويقلب جيدا ثم تضيفى الزيت والملح والفلف الاسود والبيضه ويخلط جيدا 
حتى يمتزج الخليط ويكون قوامه خفيف وسائل 
يغطى الخليط ويترك من نصف ساعه الى ساعه 


تحضير الحشو ...تبداى بتشويح البصل ثم المشروم ..
..ثم تضيفى اللحم المفروم حتى ينضج 
ثم تضيفى الفلفل الالوان والبهارات ...جنزبيل وكركم وجوزه الطيب 
وملح وفلفل 

لتحضير الكانيلونى ...يفضل استعمال .فى طاسه تيفال  ..نضع قليل من الذبد فى الطاسه وهى ساخنه ...ثم تضعى كبشه من خليط الكانيلونى عليها...لتصبح مثل الفطيره ...على نار هادئه ..حتى تنضج 
ثم تقومى بحشوها باللحمه المفرومه ويرش عليها الجبن الموتزريلا والتركى المبشوره ...والهنا والشفا

تعليقات

إرسال تعليق

اهلا بكم ونرجو ان نكون قد حوزنا على اعجابكم